Tack vare de mycket slitstarka tygerna är våra klassiska, funktionella och ansvarsfulla väskor gjorda för att hålla. Med bara några enkla steg kan du se till att din väska kommer att kunna användas under många år framöver och minska den totala miljöpåverkan under väskans livstid. 

De bästa tipsen vi kan ge:

 • Undvik maskintvätt. Använd en fuktig trasa för att ta bort smuts.
 • Använd en impregneringsspray på vattenavvisande produkter som våra No Rain-styles för att bibehålla deras egenskaper.
 • Om det skulle uppstå sprickor i din väska gör designen det enkelt att sy ihop de trasiga sömmarna igen.
 • Byt ut skadade dragkedjor, knappar eller metalldetaljer för att förlänga väskans livslängd.
 • Återvinn din väska genom att ge bort, sälja eller skänka den.

 

SKÖTSELRÅD

På DAY ET är vi stolta över att designa olika väskor och accessoarer för alla typer av tillfällen, vare sig det är för en avslappnad utflykt, för arbete, för gymmet, för dina shoppingresor, en dag i parken eller på stranden, en natt ute på stan, en romantisk middag... du säger det...

Vi hoppas att du kommer att älska dem lika mycket som vi gör och att du kommer att ta väl hand om dem så att de följer med dig genom varje ögonblick i livet.

Eftersom vi vill att våra accessoarer ska hålla i många år framöver, är vi glada att ge dig några rengöringsinstruktioner och bra tips om hur du håller dem i gott skick.

Men först och främst bör du alltid börja med att läsa vad som står skrivet på din accessoarets etikett.

 

BOMULLS­DUK

Våra väskor är tillverkade av tätt vävt tyg av bomull, linne eller hampa. De är extremt hållbara och stabila.

Se till att du har tömt din väska och att du har fått bort allt damm och skräp inuti väskan innan du rengör den.

Använd en fuktig, mjuk och vit trasa med varmt vatten. Vrid ut överflödigt vatten från trasan och torka av din väska med försiktiga men fasta rörelser. Flytta trasan runt läderranden, knappar, infogningar eller applikationer för att se till att de förblir säkra.

Undvik färgade delar som kan leda till färgblekning och blödning.

Om väskan endast är gjord av duk kan du också blötlägga hela väskan i en bassäng fylld med varmt vatten och en liten mängd flytande tvål om trycken eller prydnaderna på väskan är säkra att komma i kontakt med vatten.

 

LÄDER

Våra väskor är tillverkade av naturligt skinn och är unika.

Varje läderbit har en unik look med små skavanker och oregelbundenheter, vilket ger en autentisk look.

Som tur är är det enkelt att underhålla läderprodukter. Märken och repor kan lägga till den naturliga skönheten i lädret om de vårdas korrekt.

De flesta smutsfläckar kan behandlas med varmt tvålvatten. Använd en fuktig, vit och mjuk trasa, gnugga försiktigt bort fläcken med varmt vatten tills den är borta. Använd sedan en ren trasa för att torka de områden som behöver uppmärksamhet.

För envisa smutsfläckar måste du använda en lädervårdsutrustning och följa instruktionerna noggrant.

För djupa repor eller nötta kanter behöver du använda en läderbalsam och en svamp för att återställa den naturliga glansen genom att tillsätta fukt till lädret. Detta kommer också att hjälpa till att hålla lädret mjukt och låta väskan bekvämt ta emot fler stötar och märken när du är ute och går.

 

NÄT

De flesta av våra sportväskor är tillverkade av nät på grund av dess starka motståndskraft och svala utseende. Den första tumregeln är att komma ihåg att ta bort smutsiga kläder eller kvarvarande mat i slutet av dagen. Om du märker färska fläckar, använd en mjuk trasa med varmt tvålvatten och gnugga området försiktigt och cirkulärt. Glöm inte att låta din väska (inklusive insidan) torka ordentligt, låt den vara öppen över natten.

 

MICROFIBER, NYLON OCH POLYESTER

Du behöver bara några få saker för att rengöra dina nylon- och microfiberaccessoarer: en mjuk borste med mjuka borst, en trasa och lite flytande tvål.

Innan du rengör måste du ta reda på vilken typ av fläck det är, eftersom det kommer att diktera borttagningssättet.

Om du spiller på din accessoar, hantera den våta fläcken omedelbart för att förhindra att vattenmärken bildas. Använd sedan en fuktig, mjuk vit trasa, gnugga försiktigt bort fläcken med kallt vatten tills den är borta. Om det behövs, häll en liten mängd flytande tvål på det fläckiga området och gnugga bort fläcken. Torka genast med en hårtork på låg värme.

Om du spiller någon form av olja på din nylonaccessoar - inklusive bilolja, salladsdressing eller kroppsolja - vill du ta bort så mycket av fettet som möjligt omedelbart. Använd en fuktig, mjuk trasa, klappa på oljan för att ta bort så mycket du kan. Häll en liten mängd bikarbonat på det fläckiga området. Använd en mjuk borste med mjuka borst, arbeta pulvret mycket försiktigt in i fibern.

Undvik att använda rengöringslösningar på microfiber om det inte görs specifika påståenden om deras säkra användning. Använd inte tvättmedel med blekmedel för att rengöra någon typ av microfiber. Vänta inte. Ju längre du låter fläcken sitta, desto svårare blir det att få bort den. Microfiber är känsligt för värme, så tumla inte din handväska i torktumlaren för att snabbt torka den eller använd direkt värme från en het hårtork. Doppa inte din nylon- eller microfiberhandväska i vatten för rengöring.

 

   

  SILKE

  Silke är ett otroligt underbart och lyxigt material som har en vacker glans. Förutom att vara en vacker tyg är känslan av silke mot huden mycket lätt och mjuk som en fjäder.

  Om du vill behålla dina silkestillbehör för alltid bör du ta väl hand om dem.

  Silke tvättas bäst för hand med ett milt tvättmedel. Blötlägg ditt tillbehör i varmt vatten i 3 till 5 minuter med en liten mängd tvättmedel och svep sedan in det i en torr handduk för att ta bort överflödig vatten.

  Om du får en fläck, försök inte att gnugga bort den med vatten. Färgen kommer att blekna på platsen där fläcken är. Att tillsätta några droppar vinäger hjälper till att ta bort fläckarna. Du kan stryka ditt silkestycke, men se till att det alltid stryks från baksidan och inte för varmt. Silke är ett mycket känsligt material. Det bör alltid vara lite fuktigt. Häng inte ditt stycke direkt i starkt solljus under lång tid, färgerna kan ändras och bli gula.

   

  ULL

  Ta hand om dina ulltillbehör och de kommer att hålla dig varm under kommande vintrar.

  Det är alltid bäst att tvätta dina favoritullplagg för hand. Om du har bråttom och ditt plagg är märkt "handtvätt" kan du alltid stoppa det i din tvättmaskin och ställa in handtvätt eller ullprogram med kallt vatten.

  Tvätta i ljummet eller kallt vatten med ett milt tvål- eller flytande tvättmedel. Blötlägg i 3-5 minuter, ta försiktigt bort överflödigt vatten efter tvätt genom att rulla ditt tillbehör i en handduk. Sedan bör du lägga ditt tillbehör på en platt yta för torkning.

  Här kommer några bra tips när du reser:

  • Du bör löst rulla eller vika dina plagg med tissuepapper så att de behåller sin form och inte skrynklar sig.
  • Om ditt plagg är skrynkligt kan du antingen hänga det i ett ångbadrum, ånga det eller stryka det med ett varmt strykjärn.

   

  JACQUARDTYGER

  För att bibehålla utseendet på jacquardtyger bör du dammtorka dina tillbehör med en mjuk borste eller en fuktig svamp (fuktig rengöring).

  Undvik direkt solljus under torkning och undvik kontakt med olika kemikalier på tyget.

   

  SIMILI STEN OCH PÄRLOR

  DAY ET har väskor och tillbehör som är dekorerade med simili stenar eller pärlor, vilket gör dem unika. Simili stenarna och pärlorna kan lossna, vilket inte gör produkten mindre värdefull. Ta hand om produkten, behandla den väl och ordentligt, så kommer den att hålla längre.

   

  DENIM

  Om du har en väska i denim bör du vara uppmärksam på att denimtyget kan färga av sig på ljusa ytor som kläder eller möbler när du använder din väska. Om din denimväska blir smutsig kan du torka av den med en fuktig trasa så att den blir ren igen. Se till att hålla väskan borta från ljusa ytor när den torkar eftersom färgen kan färga av sig. På grund av färgens intensitet kan färgen gradvis blekna.